نگاهی بر مدیریت و تولید محصولات فرهنگی

نگاهی بر مدیریت و تولید محصولات فرهنگی

 

 تاکید مقام معظم رهبری بر مدیریت و تولید محصولات فرهنگی سالم که باید مورد توجه مسئولین قرار بگیرد ...

 

 

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیداری که هر ساله به مناسبت هفته‌ی دولت با رئیس جمهور و هیأت وزیران انجام می‌گیرد، توصیه‌هایی را برای بهبود عملکرد دولت‌های مختلف مطرح کرده‌اند. ایشان در آستانه‌ی آغاز سومین سال از دولت یازدهم نکاتی را در هفت بخش اصلی به مسئولین دولتی توصیه فرموده‌اند که در حوزه فرهنگ به دو مبحث اشاره کردند:


۱-مدیریت و تولید محصولات فرهنگی سالم براساس مبانی و شعارهای امام و انقلاب


۲-پرهیز از رهاسازی فرهنگی و جلوگیری از تولیدات مضر فرهنگی اعم از نمایشی و مکتوب


اهمیت مسائل فرهنگی برای مقام معظم رهبری به حدی بالا است که در این دیدار فرمودند:” گاهی اوقات مشکلات فرهنگی موجب شده که من شب خوابم نبرده؛ به‌خاطر مسائل فرهنگی؛ یعنی اهمّیّت مسائل فرهنگی این‌جور است.”



ما در این گفتار به مسئله تولید محصولات فرهنگی سالم جستاری بسیار کوتاه می زنیم:


با نزدیک شدن به بازگشائی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید اهمیت تولید محصولات نوشت افزاری سالم و منطبق با فرهنگ اسلامی و ایرانی بارزتر می شود .
امروزه شاهد این هستیم که اکثر اقلام نوشت افزار اعم از دفتر، خودکار و کیف و کوله پشتی دانش آموزان الگو گرفته و طراحی شده از فرهنگ غرب می باشد.
همه ما بدون شک تصاویر شخصیت های معروف کارتونی غربی و اروپائی را بر روی این محصولات مشاهده کرده ایم و داریم از آنان خرید می کنیم.

و این به چه دلیل است؟ یک دلیل وفق دادن و عادت کردن کودکان و نوجوانان ما با فیلم های آنان است که موجب محبوب شدن در نزد آنان می شود. همین امر موجب می شود تولید کننده برای فروش بیشتر و سود مضاعف دست به طراحی محصولات در این زمینه شود . و گاها هم مشاهده می شود که برخی از این فیلم ها مغایر با دیدگاه و مبانی اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.


فیلم هایی که با هزینه کلان ساخته و با هزینه بسیار ناچیز و حتی رایگان در اختیار کودکان و نوجوانان ما قرار داده می شود
در این زمینه هم باید مسئولین کار بکنند تا اولا از چاپ این تصاویر جلوگیری شود و هم چنین از تولیدکنندگانی که تصاویر مشاهیر و مفاخر ایرانی -اسلامی را چاپ می کنند و چند مدتی است که شروع شده را حمایت کنند تا بزرگان و شخصیت های محبوب فرهنگی جای تصاویر شخصیت های غربی را بگیرد.

دومین مسئله حمایت از طراحان و تولید کنندگان محصولات فرهنگی است.
در حوزه نرم افزارهای فرهنگی همین امر هم مصداق است که به طور مثال یک نرم افزار قرانی با یک هزینه نسبتا بالا در اختیار خریدار قرار گرفته است و طوری طراحی شده است که فقط در سه سیستم کمتر یا بیشتر نصب شود آن هم باید هفت خان رستم را طی کرد تا آن هم نصب شود! و گاها هم مشاهده می شود برخی از علاقه مندان نیز از خرید این نوع نرم افزار ها منصرف می شوند.


و یا مثال دیگر امروزه هم با افزایش و گسترش استفاده از گوشی های پیشرفته و با سیستم عامل اندروید ، بیشتر نرم افزار های موجودی که در ویندوز سیستم شخصی نصب می شوند در این گوشی ها نصب می شوند. و یک نرم افزار اندورید قرانی یا فرهنگی با در نظر گرفتن هزینه فروخته می شود و در مقابل نرم افزار های غربی به صورت رایگان در اختیار جوانان ما قرار می گیرد.


چرا نباید یک نرم افزار قرانی و یا فرهنگی به راحتی و با هزینه ای اندک در اختیار علاقه مند قرار بگیرد؟

اگر ما می خواهیم فرهنگ اسلامی را فراگیر کنیم و به آن توجه شود باید از تولیدکنندگان این نوع محصولات حمایت شود. تا محصولات فرهنگی در عین حال با کیفیت و ارزان در اختیار همه قرار گرفته شود .
اگر ما معتقد به جنگ نرم هستیم و آن را صرف یک شعار نپنداریم باید در حوزه تولیدات دیجیتال ، نرم افزار و فضای مجازی پیشرفت کنیم تا بتوانیم در این زمینه که خیلی مهم است حرفی برای گفتن داشته باشیم.


 در پایان به سخن مقام معظم رهبری درچهارم شهریور۹۴ در دیدار رئیس‌جمهور و اعضاى هیأت دولت‌ اشاره می کنیم که گفتند: هر کشوری یک اصولی دارد که این اصول باید مراقبت بشود و دستگاه‌های حاکمیّتی باید این اصول را رعایت کنند؛ رودربایستی ندارد. اگرچنانچه می‌بینید فلان تئاتر، فلان فیلم، فلان کتاب، فلان نشریّه با مبانی انقلاب و مبانی اسلام مخالف است، جلویش را بگیرید و با آن برخورد بکنید. حالا چگونه برخورد بکنید، آن یک بحث دیگر است، آن مربوط به دستگاه‌ها است و نگاه کنید ببینید مقرّراتتان چه میگوید؛ لکن رودربایستی نکنید و این را صریح بگویید.

پس بنابراین خوراک فرهنگی سالم و جلوگیری از خوراک فرهنگی ناسالم و مضر، اساس کار است.


منبع: نبض سحر

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!